Yellowone Handsafe™
Yellowone Handsafe™

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor skal jeg bruge Yellowone Handsafe™ (YHS)?

 

YHS er nem at bruge og du kan have den med dig, hvor som helst og er altid tilgængelig, når du har brug for den. Den er nem at betjene med én hånd og med 2 pump, har du nok spritgel til at desinficere dine hænder og håndled korrekt og som anbefalet af hygiejneeksperter. YHS understøtter din adfærd og gør hånddesinfektion legende let -du gør det bare!


YHS kan hænge i næsten alle typer lommer, tasker, bælter, mule- og indkøbsposer. Idet den hænger synligt, er den med til at gøre andre opmærksomme på håndhygiejne - særligt i Covid-19 situation, hvor vi har ekstra brug for at minde hinanden om, at efterlevelse af god håndhyiejne er vigtigt. 

 

Hvorfor er YHS til éngangsbrug?

 

YHS er et éngangsprodukt på grund af sikkerheds- og hygiejnehensyn. Bruger, patient og produktsikkerhed er udgangspunktet for designet af YHS. Produktet er designet, således det overholder de højeste standarder og det er vigtigt, at YHS er et produkt som brugeren kan have tillid til og stole på. Med den nuværende konstruktion vil det kompromittere disse hensyn, hvis produktet genopfyldes.Ydermere ville der være en risiko for, at kvaliteten af de to aktivestoffer (etanol og 2-propanol) i spritgelen forringes ved en evt. genpåfyldning, fordi disse aktivestoffer bliver udsat for luftens iltning.  

 

Hvorfor spritgel og ikke flydende håndsprit?

 

Spritgelen er lidt tykkere i konsistensen end flydende håndsprit og derfor er spritgel lettere for brugeren at håndtere, når den trykkes ud og lander i håndfladen. Spritgelen drypper ikke på gulvet i samme grad som flydende håndsprit, og holder derfor bedre på de 3 ml, som i sidste ende har betydning for om man udfører korrekt håndhygiejne eller ej. Denne spritgel er desuden tilsat glycerin (glycol) som er skånsom og blødgør hænderne, så de ikke udtørrer.  

 

Er denne spritgel testet og godkendt af myndighederne?

 

Ja, spritgelen er CEI godkendt af Statens Serum Institut og overholder standarden EN 1500, som er et krav for, at spritgelen kan anvendes i sundhedssektoren og samfundet.

 

Hvorfor er der kun 75 ml i flasken?

 

YHS er ment som et supplement til de vægmonterede spritdispensere i sundhedsvæsnet. 75 ml er derfor tilstrækkeligt til en person, der arbejder i 8 timer – dette er baseret på WHO’s beregninger for, hvor meget en sundhedsfaglig person bør udføre korrekt håndhygiejne i løbet af en arbejdsdag. Derudover er 75 ml den ideelle mængde ud fra det ergonomiske aspekt, idet produktet ikke må blive for tungt at gå rundt med, da man samtidig også har mange andre ting i lommerne.

 

Hvorfor skal man have mindst 3 ml spritgel for at udføre korrekt håndhygiejne?

 

Flere internationale studier har vist, og mange eksperter anser, at 3 ml spritgel for at være den ideelle mængde for at kunne dække begge hænder og håndled i 30 sekunder uafhængig af håndstørrelse.

 

Kan dysen eller tuden på dispenseren ikke blive forurenet ved brug?

 

Nej, fordi spritgel er et desinficerende middel og beskytter derfor dysen mod evt. bakterier og svamper.

 

Kan børn bruge YHS?

 

Det er sikkert for børn at bruge YHS under opsyn af en voksen. Den er mild og skånsom for hænderne, uparfumeret og med en meget mild alkohol lugt. Men begræns brugen til situationer, hvor vand og sæbe ikke er tilgængeligt.

 

Bør jeg rengøre min dispenser gennem brugsperioden?

 

For at optimere hygiejnen kan du med fordel rengøre den dagligt med en desinficerende vådserviet eller under rindende vand og sæbe.

 

Kan YHS genopfyldes?

 

Nej, på grund af sundheds- og sikkerhedshensyn. Alle dele vil blive forurenet, hvis produktet bliver skilt ad af brugeren. Vi opfordrer derfor til, at man ikke gøre dette derhjemme, da det vil kunne give en falsk tryghed omkring forhindring af infektioner.

 

Hvad skal jeg gøre med den tomme dispenser?

 

Efter brug kan hele dispenseren genbruges. Bortskaf den efter de lokale retningslinjer for bortskaffelse af genbrugsplast.